"12 Eylül" konulu haberler

Hesap Kesimine Girizgâh! [07 Nisan 2012]

Ana_bak Kimisi işini, kimisi aile fertlerini, kimisi de bütün bir hayatını işkencehanelerde kaybetti. Bu acıların bir daha bu topluma yaşatılmaması esas olmalı. Ders olacak bir yargılamaya girizgâh ...»

As Sırrı Sakık imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan dilekçede darbelerin yarattığı olumsuzluklara dikkat çekilerek, bu süreçlerin bir daha yaşanmaması için yapılacak değişikliklerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması talep ...»

Söz Müzik: Kenan Evren [04 Nisan 2012]

Ana_berf 12 Eylül davasının başladığı bugün 12 Eylül'le birlikte hayatları değişen annelere ithaf edilen bir klip de yayına girdi. Türkü, 12 Eylül'de gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır'ın annesi ...»

Ana_berfo Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya yaşlarından kaynaklanan rahatsızlıkları nedeniyle mahkemeye gelmedi ama 105 yaşındaki Berfo Ana ambulansla Ankara'ya geldi. ...»

As 12 Eylül davası hakkında konuşan Şakiroğlu, Bakkalcı, Tanrıkulu, Müftüoğlu ve Ateş, Evren ile Şahinkaya'nın yargılanmasının temsili önemi olduğunu ancak bu yolla gerçek bir hesaplaşma yaşanamayacağını söyledi. ...»

Ana_k İHD, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin olarak Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine açılan davaya, müdahil olma talebinde bulundu. Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan bianet'e konuştu. ...»

As Dev-Yol davasının bir numaralı sanığı Müftüoğlu, zamanaşımı ile kapanan Dev-Yol davasının son duruşmasının ardından, 12 Eylül döneminde açılan tüm davaların yok sayılması gerektiğini söyledi. ...»

As 723 sanık ile 1982'de başlayan ve son olarak 21 sanığın yargılanmasına devam edilen Dev-Yol ana davası, 30 yıl sonra zamanaşımından düşerken, davanın avukatlarından Mehdi Bektaş, bekledikleri ...»

As "Sadece şahsımda cereyan eden 12 Eylül hukuku toplum nezdinde ki hukuksuzluğa küçük bir örnektir. Ben işlemediğim cinayetlerin faili haline getirildiğim için 33 yıldır 12 Eylül'ün işkence ...»

As Aralarında Abdülkadir Aksu, Vecdi Gönül, Hüseyin Çapkın, Mehmet Ağar gibi isimlerinde olduğu 12 Eylül döneminde kamu görevi yapan 500'e yakın isim hakkında soruşturma başlatıldı. ...»

Evren150 Devrimci 78’liler Federasyonu, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin eski Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davaya müdahil olmak için ...»

As 12 Eylül döneminde işkence gören kişilerin verdiği dilekçeler Ankara Cumhuriyet Savcısı Bilgili tarafından incelenirken, söz konusu dilekçelerde Mehmet Ağar, Vecdi Gönül, Hayri Kozakçıoğlu, Mehmet Eymür gibi ...»

Yeni Anayasa Yapılırken [13 Ekim 2011]

Turkiye_cumhuriyeti_anayasasi150 Eski anayasalar yalnızca askerler tarafından sipariş edildikleri için yetersiz değillerdi. Artıları ya da eksileri ne olursa olsun baskı rejimleri altında, antidemokratik yöntemlerle, halkın katılımına izin verilmeden ...»

Feyzioglu150 12 Eylül 1980 ihtilalinin ertesi günü Ahmet, Bursa İl Müdürlüğü'nce gözaltına alındı, sorguya çekildi.2 Ekim 1980 de ölmüştü. Emniyetin 5'nci katından kendini attığı ve intihar ettiği ...»

Gazel_as 80 Darbesi'nin ardından işkence gören sayısız insandan biri Gazel Gürbüz. İlk kez 16 yaşında gözaltına alınan Gürbüz, o dönem kendi gibi işkence gören tüm çocukların bugün ...»

Yanık_kitap_as Üniversiteye geldiğimde gerçek hayatla tanışma fırsatı buldum. 12 Eylül'de bir arkadaşımın babasının işkencede öldüğünü duymam travmaydı benim için. Öyle hisli anlatmıştı ki... ...»

12_genç_as 12 Eylül askeri darbesi gençler için ne ifade ediyor? Bianet'in genç stajerleri 12 Eylül'le nasıl karşılaştıklarını, hayatlarına nasıl yansıdığını, 12 Eylül'ün kendileri için ne ifade ettiğini ...»

"Darbe" Hayatın Her Yerinde [13 Eylül 2011]

Uygun_adım_as Milli güvenlik hocam "İnsanlar birbirini öldürüyordu, olması gerekiyordu" demişti 12 Eylül için; bense bugün 12 Eylül'ün tahakküm altına alınan benliğim, silahlı kişilerce korunan "namusum" ve yüceltilen ...»

Anne Kafamda "Darbe" Var [13 Eylül 2011]

Koridor_as 12 Eylül'ün bıraktığı izlenim hâlâ aynıdır bende: Uzun, karanlık koridorlarda, soğuk odalarda yapılmış kötülükler... ...»

Benim Cici Amcam [12 Eylül 2011]

Ersin-k Yeşim abla Kadıköy iskelesinde örgüt bildirisiyle dolu küçük bir el valiziyle yakalandı. Şeker hastasıydı. Darbeden sonra 90 güne çıkarılan tutukluluk süresinde fazla hırpalanmamalıydı. ...»

Sinemada 12 Eylül [12 Eylül 2011]

Ana_sinema Filmler, çekildiği veya ele aldığı dönemle ilgili ipuçları veren birer bellek ürünü olduğu için 12 Eylül darbesinden 31 yıl sonra, geriye dönmekte fayda var. ...»

"Kaktüsler Susuz da Yaşar" [10 Eylül 2011]

As "Kaktüsler Susuz da Yaşar", 12 Eylül sonrası Mamak Askeri Cezaevi'nde kalan 55 kadın mahkumun her türlü baskıya rağmen kahkahalarla direnişinin hikayesi. ...»

As Bugün o yıllarda sizin için yaptıklarımı yapacak cesareti gösterebilir miyim diye düşündüğümde "Evet, daha da fazlasını yaparım" diyorum. Artık dünyanın her yanında bir sürü kız kardeşim ...»

Guatemala Patatesi [15 Ağustos 2011]

As “Tarihi Aydınlatma Komisyonları, araştırmalarla geçmişin suçlularını adalet için yargı önüne çıkarabiliyor. Bizde ise “yetmez ama evet” diyenlerin Anayasa değişiklikleri bile, faşist 12 Eylül darbesinden sonra yaşanan ...»

Siyasimahkumk Yeni parlamentoyu, seçilmiş milletvekillerinin TBMM'ye girmesinin önünü açma yanında, Genel Af ve Siyasal Tutsak ve Sürgünlerin siyasal haklarının iadesini sağlama görevi de bekliyor. ...»

Behçet'in Annesi Öldü [25 Temmuz 2011]

Behcetdincerler Behçet'in annesi oğlunun mezarına gömülmek istedi. Orada oğlunun kemiklerinin olduğunu ama kendisinin olmadığını biliyordu. Yine de oğlunun mezarı olmayan mezara gömülmekten başka tesellisi yoktu. ...»

As Cumartesi Anneleri, 325. kez Galatasaray'daydı. Veysel Güney'in dosyasının kamuoyuyla paylaşıldığı oturma eyleminde, 12 Eylül'ün yasaları, kurumları ve siyasetiyle devam ettiği vurgulandı. ...»

Iskence_as 12 Eylül döneminde işkence gören binlerce insandan biri olarak dava açıyorum. Bana yapılan işkencelerin sorumluları cuntacı generalleri, o dönemde Adıyaman'da görev yapmış asker-polis teşkilatı sorumlularını ve ...»

Hanefi Avcı'ya saygı duyulabilmesinin tek koşulu kendisini mahkum edebilmesi olurdu. Nasıl mahkum edebilirdi? Bunun da dereceleri var. Bunu gerçekleştirme derecesi de saygı duyulabilip duyulamayacağını belirler. ...»

Gerek 12 Eylül'le, gerek öncesiyle gerçek anlamda yüzleşilebilmiş değil. İçine düştüğümüz 12 Eylül mağdurları psikolojisi, gerçekte 12 Eylül öncesinde neler yaptığımız, nerelerde hata yaptığımız konusunda bir ...»

BAĞIMSIZ İLETİŞİM AĞIBağımsız İletişim Ağı (BİA) IPS İletişim Vakfı'nın çalışmalarının merkezinde yer alıyor. BİA, “bağımsız medya”nın güçlendirilmesi hedefiyle, 1997'den bu yana dört temel etkinlik alanı üzerinde gerçekleştirilen bir sürekli proje. Türkiye’de ve dünyada daha çok internet haber sitemiz bianet.org dolayısıyla yaygın olarak bilinse de, BİA günlük haber üretiminin ötesinde, iletişim sürecinin bütün uğraklarını dönüştürmeyi hedefliyor.

IPS İLETİŞİM VAKFIIPS İletişim Vakfı “İletişim ve kalkınma alanındaki projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek” amacıyla 1993'te kuruldu. Vakıf etkinliklerini, yerel ve uluslararası kaynaklardan sağladığı hibe ve bağışlarla gerçekleştirdiği projeler üzerinden sürdürüyor.

BİA KİTAPLIĞIBİA Kitaplığı, Bağımsız İletişim Ağı’nın 2001-2009 arasında sürdürdüğü eğitim çalışmalarının ürünü olan “Habercinin Elkitabı“ dizisinden 5, “Hak Haberciliği” disizinden 4 kitabı; gazeteciler için kılavuzların yanısıra mesleğe adım atmaya hazırlananlara yönelik yayınları da kapsıyor. Kitaplık, Türkçe iletişim yazınında uluslararsı standartlarda üretilmiş, kimileri kendi alanlarında ilk olan öncü telif çalışmalardan oluşuyor.

BİZE ULAŞIN